آب بندی اپوکسی یکی از راهکارهای مهم برای جلوگیری از نفوذ آب به سازهها و زیرساختهاست. این روش شامل استفاده از مواد اپوکسی برای عایقکاری و آب بندی محلهایی مانند زیرزمینها، سقفها، دیوارها و غیره میشود.
آب بندی اپوکسی یکی از راهکارهای مهم برای جلوگیری از نفوذ آب به سازهها و زیرساختهاست. این روش شامل استفاده از مواد اپوکسی برای عایقکاری و آب بندی محلهایی مانند زیرزمینها، سقفها، دیوارها و غیره میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در این مقاله از ایمن ترافیک همراه باشید.
آببندی کف پوش اپوکسی یکی از روشهای مهم برای جلوگیری از نفوذ آب به داخل بتن و سازههاست. در این روش از مواد اپوکسی برای پوشش دادن سطح بتن استفاده میشود تا آن را در برابر عوامل جوی مقاوم کند.
آب بندی اپوکسی چند مزیت مهم دارد:
یکی از اصلیترین ویژگیهای مواد اپوکسی، مقاومت بسیار بالای آن در برابر نفوذ آب است. پوشش اپوکسی باعث میشود سازهها مانند دیوارها و بتنها در برابر نفوذ آب مقاوم باشند.
پوشش اپوکسی به دلیل مقاومت شیمیایی بالا، نسبت به روشهای سنتی عمر مفید بیشتری دارد.
آببندی اپوکسی به طور کلی سریعتر از روشهای دیگر قابل اجرا است.
هزینههای نصب و مصرف مواد اپوکسی کمتر از روشهای دیگر است.
مواد اپوکسی به خوبی با سطوح بتنی سازگار هستند و به راحتی قابل اعمال هستند.
مراحل آببندی اپوکسی به شرح زیر است:
ابتدا سطح مورد نظر را با استفاده از جت فشاری یا وسایل مکانیکی تمیز میکنیم تا از باقیماندن هرگونه گرد و غبار و آلودگی بر روی سطح جلوگیری شود.
سپس سطح را تا خشک شدن کامل به مدت ۲۴ ساعت رها میکنیم.
برای افزایش چسبندگی، سطح را با سمبادهکشی آماده میکنیم.
اجزای اپوکسی را به مقدار مشخص در بشکه مخلوط میکنیم.
مخلوط آماده شده را با استفاده از برس یا رولر روی سطح پخش میکنیم.
صبر میکنیم تا اپوکسی کاملا خشک شود.
سطح را از نظر کیفیت و عدم وجود عیب بررسی میکنیم.
مراحل آمادهسازی سطح برای آببندی اپوکسی عبارتند از:
سطح مورد نظر باید کاملا تمیز شود تا از وجود هرگونه گرد و غبار، روغن، چربی و مواد آلودهکننده دیگر جلوگیری شود.
اگر سطح صاف نباشد باید صاف شود تا پوشش اپوکسی به خوبی به آن الصاق شود.
اگر ترک، شکاف یا حفرهای در سطح وجود دارد باید ترمیم شود. معمولا از ماسهپاشی یا اپوکسی استفاده میشود.
سطح باید کاملا خشک شود تا مواد اپوکسی به خوبی به آن الصاق پیدا کند.
در صورت لزوم پرایمر روی سطح اعمال میشود تا چسبندگی اپوکسی را افزایش دهد.
مراحل استفاده از پرایمر در آببندی با اپوکسی به شرح زیر است:
ابتدا سطح مورد نظر را با جت بخار یا شستوشوی شیمیایی تمیز میکنیم تا از باقیماندن هرگونه چربی، روغن و آلودگی بر روی سطح جلوگیری شود.
سپس سطح را تا خشک شدن کامل به مدت 12 ساعت رها میکنیم.
پرایمر مناسب را با استفاده از برس یا رولر بر روی سطح پخش میکنیم.
صبر میکنیم تا پرایمر کاملا خشک شود که معمولا 2 تا 4 ساعت طول میکشد.
پس از خشک شدن پرایمر، اپوکسی را بر روی سطح پخش و سپس اجازه میدهیم تا کاملا سخت شود.
استفاده از پرایمر باعث افزایش چسبندگی اپوکسی به سطح میشود.
اپوکسی میانی یک نوع پوشش دو جزئی است که برای حفاظت از سطوح فلزی در برابر خوردگی، سایش، ضربه و مواد شیمیایی استفاده میشود. این پوشش از ترکیب رزین اپوکسی و هاردنر (سخت کننده) تشکیل شده است و به عنوان لایه میانی بر روی آسترهای اپوکسی (مانند اپوکسی غنی از روی) اعمال میشود. رنگ اپوکسی میانی دارای چسبندگی عالی، سطح صاف و براق، مقاومت شیمیایی و مکانیکی بالا و قابل شستوشو بودن است. این پوشش در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، کشتیرانی، نظامی، تصفیهخانهها و محافظت از سازههای فلزی کاربرد دارد.
اپوکسی نهایی یک نوع پوشش دو جزئی است که برای حفاظت از سطوح فلزی در برابر خوردگی، سایش، ضربه و مواد شیمیایی استفاده میشود. این پوشش از ترکیب رزین اپوکسی و هاردنر (سخت کننده) تشکیل شده است و به عنوان لایه نهایی بر روی لایه میانی اپوکسی اعمال میشود. رنگ اپوکسی نهایی دارای چسبندگی عالی، سطح صاف و براق، مقاومت شیمیایی و مکانیکی بالا و قابل شستوشو بودن است. این پوشش در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، کشتیرانی، نظامی، تصفیهخانهها و محافظت از سازههای فلزی کاربرد دارد.
توصیه های فنی برای آب بندی با اپوکسی عبارتند از:
اپوکسی برای آب بندی یکی از موثرترین و پرکاربردترین روشهای حفاظت از سطوح فلزی و بتنی است. اپوکسی یک نوع پوشش دو جزئی است که از ترکیب رزین اپوکسی و هاردنر (سخت کننده) تشکیل شده است. این پوشش با ایجاد یک لایهی مقاوم و نفوذ ناپذیر بر روی سطح، از خوردگی، سایش، ترک، نشت و تاثیر مواد شیمیایی مخرب جلوگیری میکند. برخی از کاربردهای اپوکسی برای آب بندی عبارتند از:
آب بندی استخرها و مخازن آب:
اپوکسی باعث میشود که آب در داخل استخر یا مخزن باقی بماند و به سطح زیرین یا دورین نفوذ نکند. همچنین اپوکسی در برابر رطوبت، گرما، سرما و مواد شیمیایی عملکردی عالی دارد و بر طعم آب آشامیدنی تأثیر ندارد. اپوکسی همچنین ضد باکتری است و از رشد جلبک جلوگیری میکند.
آب بندی فونداسیون:
فونداسیون چالهای است که در زیر ساختمان حفر میشود و به عنوان پایهای برای حمل بار ساختمان عمل میکند. فونداسیون باید در برابر نفوذ آب و رطوبت به خاک مقاوم باشد. در غیر این صورت ممکن است ساختمان دچار تغییر شکل، تغیرات حجم خاک، تصادفات گودبرداری و خوردگی قطعات فلزی شود. با استفاده از اپوکسی به عنوان پوششی بر روی فونداسیون، میتوان از وقوع این خطرات جلوگیری كرد.
آب بندی سطح کار:
سطح کار چالهای است که در زیر کف سالنهای صنعتی، كارگاهها، پاركینگها، كف حیاط و ... حفر میشود. سطح کار نقش مهمی در حفاظت از لولهها، كابلها، شیرآلات و تجهیزات دیگر دارد. با استفاده از كفپوشهای اپوكسی به عنوان پوششی بر روی سطح كار، میتوان از نفوذ آب و رطوبت به داخل چاله و از خوردگی و آسیب دیدن تجهیزات جلوگیری كرد.
آب بندی سقف:
سقف یکی از مهمترین قسمتهای ساختمان است که باید در برابر نفوذ آب، رطوبت، گرما، سرما و اشعه خورشید مقاوم باشد. با استفاده از پوششهای اپوکسی بر روی سقف، میتوان از ترک خوردن، جذب آب، رشد قارچ و کپک و کاهش عمر مفید سقف جلوگیری کرد.
آب بندی نما:
نما بخشی از ساختمان است که به صورت خارجی قابل مشاهده است. نما باید در برابر عوامل محیطی مانند باران، باد، گرد و غبار، آلودگی هوا و اشعه خورشید مقاوم باشد. با استفاده از پوششهای اپوکسی بر روی نما، میتوان از تغییر رنگ، ترک خوردن، جذب آب، رشد قارچ و کپک و کاهش زیبایی نما جلوگیری کرد.
هزینه آب بندی اپوکسی بستگی به عوامل مختلفی دارد، از جمله: