محصولات و خدمات
ایمن ترافیک البرز

انواع کفش ایمنی و کاربرد هر کدام؟

خلاصه

کفش ایمنی یک نوع کفش است که برای محافظت از پاهای کارگران و کارکنان در محیط‌های شغلی خطرناک و صنعتی طراحی شده است. این کفش‌ها دارای ویژگی‌های خاصی هستند که با توجه به نوع فعالیت و محیط کار، متفاوت می‌باشند.

۱۴۰۲ يکشنبه ۲۹ مرداد
284
انواع کفش ایمنی و کاربرد هر کدام؟

انواع کفش ایمنی و کاربرد هر کدام در ایمن ترافیک

 

کفش ایمنی یک نوع کفش است که برای محافظت از پاهای کارگران و کارکنان در محیط‌های شغلی خطرناک و صنعتی طراحی شده است. این کفش‌ها دارای ویژگی‌های خاصی هستند که با توجه به نوع فعالیت و محیط کار، متفاوت می‌باشند.

 

انواع کفش ایمنی کار

کفش ایمنی کار یک وسیله‌ی حفاظت فردی است که برای جلوگیری از آسیب دیدن پا در محیط‌های کاری خطرناک طراحی شده است. کفش ایمنی کار معمولا دارای سر پنجه‌ی فولادی، زیره‌ی ضد لغزش، ضد الکتریسیته، ضد نفوذ، ضد حرارت و ضد شوک است. بسته به نوع فعالیت و شرایط محل کار، ممکن است نوع مختلفی از کفش ایمنی کار لازم باشد.

برای مثال، اگر شما با برق سر و کار دارید یا در محل کارتان احتمال ایجاد جرقه وجود دارد، باید از کفش ایمنی کار بدون قطعات فلزی استفاده کنید. یا اگر شما با مواد شیمیایی سر و کار دارید، باید از کفش ایمنی کار با رویه‌ی ضد آب و ضد سایش استفاده کنید.

این کفش‌ها دارای ویژگی‌های خاصی هستند که با توجه به نوع فعالیت و محیط کار، متفاوت می‌باشند. برخی از این ویژگی‌ها عبارتند از:

 

سرپنجه فولادی، کامپوزیت یا پلاستیکی:

برای محافظت از انگشتان پا در برابر ضربات سنگین، فشارها، سقوط اجسام و نفوذ اشیاء تیز

 

روکش فلزی یا چرم نسوز:

برای محافظت از تمام سطح پا در برابر حرارت، آتش، جرقه، خوردگی و نفوذ اشیاء تیز

 

زیره‌ی لاستیکی، PU، TPU یا چرم:

برای محافظت از زیر پا در برابر نفوذ میخ، شکستگی، لغزش و شوک الکتریک

 

آستر ضدآب، گرتکس یا تزریق مستقیم:

برای جلوگیری از نفوذ آب، رطوبت و مایعات خورنده به داخل کفش

 

ساختار متاتارسال:

برای محافظت از استخوان‌های فوقانی پا در برابر ضربات و فشارهای ناشی از تصادفات یا بلند کردن اجسام سنگین

 

ساختار کانداکتور:

برای هادی (رسانا) کردن جرقه‌ی الکترومغناطیس در محل‌های خطرناک و جلوگیری از انفجار

انواع کفش ایمنی با توجه به نوع فعالیت و محل کار، دسته‌بندی مختلف دارند. بعضی از این دسته‌بندی‌ها عبارتند از:

کفش ایمنی مهندسی:

ساده‌ترین و شکل کلاسیک کفش ایمنی است. ظاهر آن شبیه به یک کفش عادی است و دارای سرپنجه‌ی فولادی است. مناسب برای کار در کارگاه‌های صنعتی و خطوط تولید

 

کفش ایمنی برقکاری:

دارای سرپنجه‌ی کامپوزیت است. عایق جریان برق است و هیچ‌گونه ماده‌ی فلزی در آن استفاده نشده. مناسب برای کار با مدارهای ولتاژ بالا و شوک الکتریکی

 

کفش ایمنی نسوز:

دارای روکش چرم نسوز و زیره‌ی فلزی است. مقاوم در برابر حرارت، آتش و جرقه است. مناسب برای کار در معادن، کوره‌ها، آتشن‌شانی و جوش‌کاری

 

کفش ایمنی ضدآب:

دارای آستر ضدآب، گرتکس یا تزریق مستقیم است. از نفوذ آب، رطوبت و مایعات خورنده به داخل کفش جلوگیری می‌کند. مناسب برای کار در محیط‌های مرطوب، بارانی، برفی و گل‌آلود

 

کفش ایمنی متاتارسال:

دارای ساختار محافظ فوقانی پا است. از استخوان‌های فوقانی پا در برابر ضربات و فشارهای ناشی از تصادفات یا بلند کردن اجسام سنگین محافظت می‌کند. مناسب برای کار در صنایع سنگین، ریخته‌گری، ساختمان و حمل و نقل

 

کفش ایمنی کانداکتیو:

دارای ساختار هادی (رسانا) جرقه‌ی الکترومغناطیس است. جلوگیری از انفجار در محل‌های خطرناک مثل معادن، و ...

 

مزایای پوشیدن کفش ایمنی کار

 

کفش ایمنی کار یک وسیله‌ی حفاظت فردی است که برای محافظت از پای کارگران در برابر خطرات مختلف محیط کار طراحی شده است. پوشیدن کفش ایمنی کار مزایای زیادی دارد، از جمله:

حفاظت از پای کارگر:

کفش‌های ایمنی با استفاده از جنس‌های مقاوم و فناوری‌های متنوع، می‌توانند به حفاظت از پای کارگر در برابر ضربه، برش، باراندازی، لغزش، آتش‌سوزی و موارد دیگر کمک کنند.

 

رعایت الزامات قانونی:

در بسیاری از شغل‌ها، مثل کار در معادن، ساختمان‌سازی، صنعت و…، پوشیدن کفش ایمنی برای رعایت الزامات قانونی و استانداردهای ایمنی الزامی است. کارفرمایان موظف هستند تا تجهیزات لازم را برای کارگران فراهم کنند و در صورت عدم رعایت، مجازات قانونی را تحمل کنند.

 

افزایش راحتی و کارایی:

پوشیدن کفش ایمنی همچنین به بهبود راحتی و کارایی کارگران منجر می‌شود. کفش‌های ایمنی با توجه به نوع شغل و شرایط محل کار، طوری طراحی شده‌اند که بهینه‌سازی فشار به پا، تقسیم وزن بدن، تعادل و هماهنگی را فراهم کنند. این امر باعث می‌شود که کارگران با خستگی و درد کم‌تر و با بازده بالاتر فعال باشند.

 

جمع بندی

کفش‌های ایمنی کار وسایل حفاظت فردی هستند که برای محافظت از پای کارگران در محیط‌های کاری خطرناک طراحی شده‌اند. این کفش‌ها معمولا دارای ویژگی‌های زیر هستند:

سر پنجه‌ی فولادی یا پلاستیکی برای جلوگیری از آسیب انگشتان پا در صورت برخورد با اشیاء سنگین یا تیز.

زیره‌ی ضد لغزش، ضد الکتریسیته، ضد نفوذ، ضد حرارت و ضد شوک برای جلوگیری از سقوط، سوراخ شدن، سوختگی و لرزش پا.

رویه‌ی ضد آب، ضد سایش، ضد باکتری و ضد حساسیت برای جلوگیری از تر شدن، پاره شدن، عفونت و التهاب پا.

انواع کفش‌های ایمنی کار بسته به نوع فعالیت و شرایط محل کار متفاوت هستند. برخی از نمونه‌های رایج عبارتند از:

کفش‌های کار: مناسب برای کار در معادن، ساختمان سازی، صنعت و…. دارای سَر پَنجه ی فولادِ و زیره ی مقاوم در برابر خطرات مختلف.

  • مناسب برای محیط های دارای خطر سوراخ شدن کف کفش و رطوبت و دارای خصوصیات S۲ به علاوه ی کف کفش با پروفیل
  • راحتی و کیفیت کفش: شما باید به راحتی و کیفیت کفش توجه کنید. کفش ایمنی باید از جنس مرغوب و با دوخت محکم باشد. کفش ایمنی باید به اندازه ی پای شما باشد و نه خیلی تنگ و نه خیلی گشاد. کفش ایمنی باید دارای تهویه مناسب و ضد تعریق باشد. کفش ایمنی باید دارای زیره ی نرم و انعطاف پذیر باشد تا به راحتی حرکت کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر با متخصصین ما در ایمن ترافیک در تماس باشید.

مطالب مرتبط